Minder fra køkkenskolen
Jeg kom forbi et sted på facebook, hvor der bliver nævnt noget om dengang i Matador, hvor overlærer Andersen meddeler: "jeg tåler ikke kødrand", og så spiste han et stort stykke alligevel.
Det mindede mig om, at da jeg havde køkkenskole/husgerning i skolen, der lavede vi kødrand. Det er første og eneste gang, at jeg har fået kødrand, for min mor lavede det ikke. Gudskelov!! Hun fornemmede nok mine følelser for kogt fars.
Andre ting vi lavede i køkkenskolen:
- Tumlinger: udhulede rundstykker med stuvet champignon. Det er ikke en officiel ret, for jeg har prøvet at google ordet tumlinger, og der kommer kun noget frem med børn.
- Svensk pølseret: mit første møde med den ret. Men absolut ikke sidste gang. Der er i øvrigt kommet en ny variant, hvor man bruger pasta i stedet for kartofler. Det kan også bruges.
- Arme riddere: en fuldstændig overset ret. Det var heller ikke noget, som vi fik i min barndomshjem. Men jeg får helt lyst til dem nu. Måske skal det være min weekend snack i morgen.
- Stegt lever: hvorfor?? ingen børn gider æde det.