Te

Hokkaidogræskar og surdej

I dag var åbenbart dagen, hvor jeg skulle prøve, at kaste mig ud i noget nyt indenfor madlavning. Jeg købte nemlig en hokkaidogræskar. Jeg har smagt den før, men jeg har aldrig prøvet at lave noget med den selv før. Jeg stod så der og funderede over, om den skulle skrælles eller ej. Jeg googlede lidt rundt, og fandt ud af, at det behøvede jeg ikke. Så jeg skar den i mindre stykker. Puttede salt og olie på, og så ind i ovnen en halv time ved 200 grader. Jeg havde lavet frikadeller i går, og der var en del tilbage. Så dagens ret var frikadeller og ovnbagt hokkaidogræskar. Jeg var desværre kommet til at putte alt for meget salt på græskaren. Det var lidt ærgeligt, men skrællen var blevet blød og spiselig, så det kan bekræftes, at man ikke behøver skrælle den. Den kan jo også bruges til mos og suppe, så det er ikke sidste gang, at jeg køber sådan en. Men næste gang sparer jeg på saltet.

Pludselig kommer jeg i tanke om, om det er svært at lave surdej. Hvor den tanke kom fra ved jeg ikke. Men det blev også googlet. Det var så ikke spor svært. Man blander lige dele vand og lige dele mel (hvede, gramhams eller noget helt andet). Blander det godt, og så skal det åbenbart stå på køkkenbordet i 3-4 dage, indtil det begynder at lugte syrligt, og så skulle det være klar til brug. Der står også en masse på nettet om hvordan man fornyer det og vedligeholder sin surdej :-D. Så langt er jeg ikke kommet endnu. Jeg har kun lige blandet min allerførste portion.

Jeg har også planer om, at jeg vil prøve at lave syltede æg på et tidspunkt. Men det bliver ikke lige denne weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Te